друкувати


Коломийці виграли "Кумедну Бочку"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-15 01:00:22

Нещодавно у міс­ті Чернігові відбув­ся сьомий фестиваль гумо­ру " Кумедна Бочка" . У ньо­му взяли участь чотири коман­ди з України, а також гуморис­ти з Росії. Дебютанти фестива­лю коломийський комедійний дует " Дикі Гуцули" стали най­кращими.

На заваді нашим ко­медіянтам не стала навіть мо­ва. " На фестивалі усі коман­ди окрім нас виступали росій­ською мовою, про що нас по­переджали заздалегідь. Але ми вирішили, що наші жарти мо­жуть зрозуміти і ті, хто розмов­ляє російською, тому не пере­кладали тексти і жартували рідною мовою" , - розповідає Роман Кутя.

Тож попри російськомовність публіки та суддів, коломийці отримали палку підтримку залу та перемогу у всіх конкурсах. Це вкотре засвідчує, що україн­ська мова не стає на заваді для досягнення успіху і не варто на своїй рідній землі розмовляти російською комусь на втіху.

Хлопці з дуету " Дикі гуцу­ли" розповіли, що старанна підготовка та хороший настрій завжди допомагають їм здо­бувати перемогу, а ще від щи­рого серця подякували за по­стійну підтримку усім членам громадської організації " Фонд пам’яті Андрія Федчука" .

Надалі наші краяни плану­ють представляти Коломию на щорічному фестивалі " Студентська рада" , який від­будеться у Криму.

Автор: Яна ВЕКЕРИК, тижневик "Коломийські ВІСТИ"