друкувати


Депутати так і не дочекались басейну від міського голови і самі взялись за справу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-14 04:00:58

Ще у 2010 році під час передвиборчої кампанії нинішній міський голова обіцяв Коломиї басейн, але минуло два роки, а басейну в нашому місті так і нема. Єдина відмовка міського голови - це відсутність фінансів. Така проблема не злякала частину депутатського корпусу і вони активно взялися за вивчення питання реконструкції та будівництва басейну.

Після довготривалих дебатів та суперечок комісія, до якої увійшли депутати Коломийської міської ради від ВО "Батьківщина", ПП "Фронт Змін", ПП "Удар" та ВО "Свобода", все ж таки визначилася, що краще для міста збудувати повноцінний новий басейн олімпійського стандарту, ніж реконструювати старий. Міський голова на таку позицію відреагував неоднозначно. "Моя хата з краю - нічого не знаю" - напевне, це українське прислів’я найточніше визначає поведінку Ігоря Слюзара. Він скинув все на плечі ініціаторів, напевне сподіваючись, що з новим басейном нічого не вийде і тоді міський голова зможе переконати депутатів, щоб таки реконструювати стару будівлю. Але не так сталося як гадалося.

Депутати дуже оперативно взялись за питання будівництва басейну. Поспілкувалися з керівниками існуючих плавальних комплексів, які успішно функціонують у різних областях України, вивчили можливості залучення фінансування та знайшли проектувальників, які на теренах України збудували вже не один плавальний комплекс.

Маючи попередній проект та напрацювання щодо плавального басейну, депутатська група запропонувала обговорити питання будівництва в стінах міської ратуші. Під час наради було прийнято низку рішень стосовно приміщення басейну та наявності в споруді інших спортивних відділень.

Проектувальники запропонували своє бачення комплексу, депутати та представники влади внесли додаткові пропозиції. Так, за погодженням усіх сторін, проектанти розроблять документи щодо будівництва 50-метрового басейну на шість доріжок, також у комплексі передбачено маленький басейн для дітей, тренажерна зала, душові, просторі роздягалки, а також сауна.

"Комплекс міститиме усю необхідну для занять спортом інфраструктуру і відповідатиме усім міжнародним стандартам. Проектанти вже оглянули земельну ділянку і запевнили, що вона повністю придатна для будівництва такої споруди, а її розмір дозволяє розташувати в комплексі все необхідне для комфортабельних занять плаванням та фізичною культурою", - наголосив один з ініціаторів будівництва басейну, голова фракції "За зміни у Коломиї" Любомир Глушков.

Проектувальна фірма "Ювента-груп" має добру репутацію в Україні, адже комплекси, спроектовані ними, є багатофункціональними та надійними. Успішно функціонує басейн "Юність" у Києві, 50-метровий басейн у Дніпропетровську та менші басейни майже в кожній області України.

Отож нарешті справа зрушилася з місця, депутати зробили все необхідне, аби в Коломиї був басейн. Далі справа за виконавчою владою, а якщо простіше - депутати своє завдання виконали, відтепер все залежить від міського голови та його команди, будівництво надалі залежить від того, наскільки якісно і швидко вони виконають процедурні моменти.

Депутати ж осторонь стояти не будуть, вони контролюватимуть хід справи та сприятимуть будівництву басейну.

Автор: Ігор ГАНУЩАК, тижневик "Коломийські ВІСТИ"