друкувати


Для платників бажаючих перейти на спрощену систему оподаткування з другого кварталу - 15 березня останній день подання заяви

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-13 10:15:20

Коломийська ОДПІ нагадує платникам податків, які перебувають на загальній системі оподаткування та мають намір з наступного кварталу перейти на спрощену систему, що вони повинні не пізніше 15 березня 2013 року подати до податкової відповідну заяву.

Новостворені фізичні особи - підприємці І та ІІ груп також подають до органу ДПС з місцем реєстрації заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування. Якщо заява подана до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, платниками єдиного податку вони стають з першого числа місяця, наступного за місяцем видачі свідоцтва.

Водночас, новостворені суб'єкти господарювання третьої - шостої групи, які подали відповідну заяву протягом 10 днів з дня державної реєстрації, вважаються платниками ЄП з дня їх державної реєстрації.

Разом із заявою суб’єкти господарювання подають до органу ДПС розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Відповідна норма передбачена ст.298 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

На сьогодні на спрощеній системі оподаткування перебуває 330 юридичних осіб Коломийщини та 3696 фізичних осіб-підприємців. Платниками єдиного податку першої групи є 874 спрощенці. Малий та середній бізнес надає перевагу другій групі, що складає 65,3 відсотків від загальної кількості підприємців спрощенців або 2413 фізичних осіб-підприємців. На третій групі - 409 платників, на четвертій - 330.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ