друкувати


На Прикарпатті правоохоронці взялися робити зі школярів "павликів морозових"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-13 11:00:33

На Прикарпатті до школярів завітали правоохоронці і пообіцяли навчити дітей премудростей своєї справи в обмін на "сигнал", йдеться у сюжеті "Новин 2+2".

Від школярів, якщо казати прямо, хочуть, аби ті "стукали" до компетентних органів і на сусіда по парті, і на звичайного пересічного громадянина.

Під прискіпливим поглядом перших осіб Прикарпаття і тепер уже свого нового керівника - справжнісінького генерал-майора - вони присягають, що й самі будуть законослухняними, й товаришів по школі пильнуватимуть.

Аби все було по-справжньому, дітлахам і форму пошили (за взірець взяли вбрання бійців спецпідрозділів) та видали посвідчення, що не лише підтверджує їхній статус, але й дозволяє безкоштовно їздити у громадському транспорті, навіть коли юні міліціянти не на завданні.

Служити їм справді доведеться. Не лише пильнувати за товаришами по школі. Але й у позаурочний час патрулювати вулиці, займатися бойовими мистецтвами, вивчати зброю та кримінальний кодекс.

Справжні правоохоронці запевняють - усе цілком безпечно, вони ретельно контролюватимуть дітей.

"Ми їх будемо залучати до проведення рейдів. Вони нам будуть допомагати працювати з дітьми, які стоять на внутрішньо шкільному обліку, будуть помагати нам у забезпеченні охорони громадського порядку під час масових заходів у шкільних закладах", - розповіла начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Івано-Франківській області Алла Лемчак.

Потрапити у лави юних міліціянтів не просто, кажуть правоохоронці - треба й голову на плечах мати, і фізичну силу. Бо служба тут гарантує пільги при вступі до міліцейських вишів.

"Це робота буде із середини. Вони будуть йти в учбові заклади вже з багажем знань. А саме краще - це практична робота", - зазначає начальник УМВС в Івано-Франківській області Олег Сало.

До речі, прикритися своїм посвідченням у разі власного порушення юні міліціянти не зможуть, запевняють їхні старші колеги. "Заліт" автоматично призведе до "вильоту" з почесних лав.

Джерело: ТСН