друкувати


Юні спортсмени готуються до чемпіонату України в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-07 01:15:43

Майже півсотні юних бок­серів тренуються на базі фізкультурно-спортивного комп­лексу "Локомотив". Тут організо­вано навчально-тренувальні збо­ри для призерів зональних чем­піонатів з боксу серед школярів Івано-Франківщини.

До Коломиї також приїхали кращі юнаки з Маріуполя, що на Донеччині, та з Іллічівська Одеської облас­ті. Хлопці наполегливо готують­ся до чемпіонату України серед школярів, тренуються старанно та уважно. Два, а то й три тре­нування на день, чіткий режим та дозована фізична підготовка - основні складові успіху у будь-якому виді спорту Але є час і для активного відпочинку.

"Нас гарно зустріли, розміс­тили. Вразив зал. Якби такі зали були по всій Україні, то й резуль­тат був би набагато кращим. Ви знаєте, які в цьому залі вирос­ли спортсмени, майстри спорту, міжнародники, фіналісти олім­пійських ігор? Діти з них беруть приклад, адже нашій країні по­трібні здорові громадяни. Будуть здорові люди - буде успішна країна", - переконаний тренер з боксу Олександр Бенедисюк з міста Маріуполя.

Юнаки тренуватимуться у Коломиї більш ніж тиждень. Основний тягар організацій­них та фінансових витрат взяла на себе Коломийська федерація боксу. Для спортсменів-гостей господарі створили всі належні умови.

"Звичайно, ми якомога більше залучаємо до тренувального про­цесу дітей з Івано-Франківщини. На наше запрошення приїха­ли боксери з Донеччини та Одещини. Нам важливо, щоб у навчально-тренувальному зборі брало участь якомога більше міс­цевих боксерів. З дітьми працю­ють кращі тренери Прикарпаття, тож такі навчання - безцінні, і з точки зору виховання, і з точки зору навчання", - наголосив за­служений тренер України з бок­су Іван Данилишин.

Подібні спаринги спортсменів з різних областей, за словами тре­нерів, приносять чимало корис­ті юним боксерам. Вони вчать­ся один в одного чогось нового і, звичайно ж, діляться своїми здо­бутками. Крім цього, юні боксе­ри з Одещини та Донеччини за­хоплені Прикарпаттям та мають гадку приїхати до Коломиї ще не раз.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА, тижневик "Коломийські ВІСТИ"