друкувати


Р.Держипільський: "Не цілком вірна інформація була подана губернаторові у прямому ефірі"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-01 11:00:47

Інформація про урізання зарплат акторам Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. І.Франка не зовсім відповідає дійсності, - стверджує директор театру Ростислав Держипільський.

Питання зменшення зарплат акторів постало вперше в ході прес-конференції голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з подачі деяких журналістів. Тоді губернатор дав команду своїм заступникам і керівництву управління культури розібратись у ситуації.

"Не цілком вірна інформація була подана губернаторові у прямому ефірі", - зазначив з даного приводу директор театру. Він розповів, що обіцяне головою ОДА розслідування наразі проводиться, проте запевнив, що всі обов’язкові виплати акторам та іншим працівникам Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. І.Франка, як-от: посадові оклади, доплати за вислугу років, за звання тощо - виплачуються в повному обсязі і навіть зросли на 7%.

Що ж до надбавки за академічність, то вона, зі слів пана Держипільського, є заохочувальною і може змінюватись. Торік вона становила 20% фонду заробітної платні. Цьогоріч її довели керівництву театру на рівні 10%. Цю суму буде розподілено між працівниками.

Автор: Сергій БІЛИЙ