друкувати


Коломийські пауерліфтери виступили на чемпіонаті України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-28 03:15:42

У Полтаві завершився чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. Змагання проходили у силовому триборстві.

Прикарпаття на чемпіонаті представили дві спортсменки — Уляна Лютник і Марія Чепіль. Обидві повернулися з медалями. Заслужений тренер України Василь Оробець розповів про виступ своїх підопічних.

Чемпіонкою України стала Уляна Лютник, яка змагалася у вазі 63 кг. У присіданні вона подужала 180 кг, у жимі — 115 кг, у становій тязі — 175 кг. У сумі трьох вправ її результат склав 470 кг.

Марія Чепіль зайняла друге місце у вазі 57 кг. Результати нашого майстра спорту міжнародного класу — 180 кг, 117 кг та 160 кг, що у сумі склало 457,5 кг.

За словами Василя Оробця, завдяик такому результату спортсменки вибороли право виступити на чемпіонаті Європи в чеському Пілзені. Відповідальний старт відбудеться у травні.

Зазначимо, що недавно коломийська школа пауерліфтингу прозвучала на всю Україну. Юлія Оробець, донька та підопічна Василя Оробця та заслуженого майстра спорту України Інни Оробець, встановила новий рекорд України. Це сталося на чемпіонаті України серед юнаків та юніорок у Харкові. У сумі триборства Юлія набрала 155 кг, вона стала чемпіонкою України у вазі 72 кг. Цікаво, що попередній рекорд у цьому віці належав іншій коломиянці Вірі Бобошко, Оробець покращила його на 2,5 кг. Бобошко на цьому ж чемпіонаті зайняла третє місце у 63 кг.

Дівчата отримали право представляти Україну на квітневому чемпіонаті Європі з силового триборства у Празі. Крім того, вони відібралися на чемпіонат світу. Світовий форум відбудеться 28 серпня – 3 вересня у далекому штаті Техас, США. Сподіваємося, спортивні функціонери та меценати області таки знайдуть можливість та підтримають спортсменок, і вони таки виступлять на головному світовому старті сезону.

Наші чемпіони та призери представляють коломийську ФСК "Локомотив" і тренуються під керівництвом Василя та Інни Оробець.

Джерело: sport.if.ua