друкувати


Прикарпатська спортсменка стала срібною призеркою змагань Кубку світу з фрістайлу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-25 10:00:04

На ГК "Буковель" відбулися фінальні змагання за Кубок світу з фрістайлу, в яких взяли участь спортсмени з 10 країн.

Срібною призеркою змагань стала прикарпатська фрісталістка Надія Діденко. Продемонструвавши глядачам видовищні акробатичні польоти над гірськими схилами, наша спортсменка залишила позаду швейцарку Таню Шерер і лише трохи поступилася американці Емілі Кук.

"Я дуже довго готувалася, щоб гідно виступити на рідній землі, - розповіла журналістам Надія. - Мені все сподобалося: добра атмосфера, гарна погода, щирість уболівальників. А попереду - найголовніший старт. На початку березня братиму участь у чемпіонаті світу і сподіваюся на високі результати".
Перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик висловив задоволення результатом Надії Діденко, а ось виступи чоловічої половини української команди його дещо засмутили. Адже вони не принесли жодних нагород. Фіналістом змагань за Кубок світу став австралієць Девід Моріс. Друге місце посів американець Ділан Фергюсон, а третю сходинку подолав білорус Максим Густік.
Розчарування тренерів та вболівальників від поразки, на зміну якій обов’язково прийде перемога, на змаганнях за Кубок світу компенсували видовищність виступів, адреналін переживань, спортивний азарт. "Кубок світу, який відбувся, за оцінками і спортсменів, і Міжнародної Федерації був проведений "на відмінно", - підсумував представникам ЗМІ Володимир Малежик. - Ми показали і довели всьому світу, що можемо проводити змагання такого рівня".

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА