друкувати


Микола Савчук та Ігор Бежук репрезентували нові видання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-22 09:00:16

У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського відомий коломийський сміхованець, журналіст, заслужений артист України Микола Савчук та молодий карикатурист Ігор Бежук представили свої доробки - чотири гумористичні книжки.

Найтовща та найповажніши книга - це "Український гумористично-сатиричний календар-альманах" - міні-енциклопедія української гумористики, яка містить довідковий матеріал про майстрів цього жанру у широкому представленні витягів із гумористично-сатиричних часописів, збірок і фестивалів.

Разом з альманахом Микола Савчук представив ще три свої видання: "Веселку сміху", до якої увійшли авторські гуморески, коломийки, іронічні вірші, жартівливі пісні, оди, а також невеличку віршовану збірку гуморесок "Балет", частина з яких написана гуцульською говіркою, та "Анекдоти українською".

Всі книжки ілюстровані коломийським карикатуристом Ігорем Бежуком, якого українці і не тільки знають як автора народних талісманів футбольного чемпіонату Яся та Івася.

Натхнення митці черпають з повсякденного життя. Зупинятись на досягнутому Ігор Бежук та Микола Савчук не планують, вже у 2013 році потішать новими доробками, зокрема щомісяця виходить відновлений гуморестичний журнал "Патилько", а в соціальних мережах всесвітньої мережі інтернет майже щотижнево можна побачити карикатури та шаржі Ігора Бежука.

Джерело: Коломийські Вісти