друкувати


Івано-Франківськ проведе фестиваль кулінарної спадщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-21 04:00:17

Цього року святкування Дня міста відбудеться 11 травня. Про це на виконкомі повідомив міський голова Віктор Анушкевичус.

"На нарадах ми обговорювали питання, коли у цьому році день міста проводити, - сказав мер. - Перша субота - 4 травня це піст, то яке може бути святкування під час посту? Тому обговорювалося питання 7 травня, коли Станіславів отримав Магдебурзьке право, але спинилися ми на тому щоб святкувати у суботу, 11 травня".

Як сказав начальник відділу туризму управління економічного та інтеграційного розвитку Володимир Устинський, цьогоріч Івано-Франківськ матиме ще один новий фестиваль. "У нас уже є три стабільних фестивалі - Свято ковалів,

Свято хліба і Прикарпатський вернісаж, - сказав він. - А цього року запровадимо новий - фестиваль Кулінарної спадщини. Таким чином ми зможемо збільшити увагу гостей і туристів".

За словами Віктора Анушкевичуса, це свято можна гарно подати. Мовляв, десь роблять свято пампушок, а десь - вареників чи галушок. Наприклад, на Прикарпатті можна зробити конкурс: хто зварить найбільше баноша абощо.

"Безперечно, - погодився Устинський, - буде встановлено новий рекорд. Але не хочу говорити наперед про сюрпризи".

А заступник міського голови Любомир Слободян зауважив: попри те, що Івано-Франківськ відомий ярмарками та фестивалями, промоція їх майже відсутня. Так, вважає Слободян, слід внести зміни до бюджету і знайти кошти під такі цілі.

Джерело: Репортер