друкувати


Кубок Європи-2015 зі спортивної ходьби може відбуватись в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-21 10:00:17

Право приймати на своїх вулицях змагання етапу Кубку Європи зі спортивної ходьби 2015 року виборюватиме місто Івано-Франківськ, де днями в урочистій обстановці міським головою Віктором Анушкевичусом, президентом Федерації легкої атлетики України Ігорем Гоцулом та начальником головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту, головою обласного представництва Національного олімпійського комітету Мирославом Карабіним було підписано відповідну заявку.

Звісно, подача заявки ще не гарантує позитивне рішення Європейської федерації легкої атлетики про проведення змагань саме в нашому місті. Адже, зважаючи на важливість змагань такого рівня, зазвичай з заявками на право їх приймати звертаються чимало країн Європи, тому числі великих країн. Так, наприклад, останній етап, який відбувався навесні 2011 року (етапи відбуваються кожні два роки) приймала Англія. Проте на переконання І.Гоцула, у Івано-Франківська є усі шанси на перемогу. Підставами вважати саме так є, зі слів головного легкоатлета країни, високий рівень розвитку фізкультури і спорту на Прикарпатті, мальовничість нашого краю, а головне - та обставина, що саме в нашому місті вже котрий рік поспіль проводяться міжнародні спортивні змагання зі спортивної ходьби на Кубок "Вечірній Івано-Франківськ" - подія, що вже встигла завоювати неабиякий авторитет у світі спорту. власне, саме з подібних міркувань місцем проведення цьогорічного етапу Кубку було обрано словацьке місто Дудинце, де спортивна ходьба, є дуже популярною і коли там відбуваються міжнародні змагання з цього виду спорту, практично все місто живе цими змаганнями.

Як стверджує пан Гоцул, ініціативу про участь обласного центру у перегонах за право приймати Кубок Європи-2015 вперше озвучила влада міста. Її було радо підтримано керівництвом області та керівництвом Федерації легкої атлетики України. Крім того, за словами Мирослава Карабіна, івано-франківців у їх прагненні підтримали також у керівництві Національного олімпійського комітету, голова якого - Сергій Бубка - має неабиякий авторитет у Всесвітній федерації легкої атлетики та є членом виконкому Міжнародного олімпійського комітету.

В свою чергу Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус вбачає у проведенні змагань Кубку непогане доповнення до відзначення Дня міста, адже етап в разі, якщо Європейською федерацією легкої атлетики буде прийнято рішення на користь Івано-Франківська, відбуватиметься навесні. Зі слів мера, підписанню заявки передувала тривала розмова з І.Гоцулом, в ході якої той задав чимало питань стосовно можливостей міста приймати такі важливі змагання. Адже це і європейські вимоги до траси, і вимоги до аеропорту, готелю (до участі у етапі, як очікується, доучаться щонайменш 300 спортсменів, а ще супроводжуючі особи, команда тренерів, суддівський корпус тощо), висвітлення змагань на телебаченні тощо. На всі запитання керівництво міста дало відповіді, які, - вважає пан Анушкевичус, - вдовольнили президента ФЛА України.

Тепер слово за Радою Європейської ФЛА, яка ухвалить свій вердикт у квітні місяці.

Автор: Сергій БІЛИЙ