друкувати


Оксана Островська: "Вишиванка українцям до лиця"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-20 05:00:56

25 лютого о 12 годині в Музеї історії міста Коломиї відбудеться відкриття персональної виставки журналістки обласного телебачення "Галичина" і тижневика "Коломийські ВІСТИ", фотографа Оксани Островської.

Це вже друга персональна виставка світлин відомої журналістки, та, як і обіцяла пані Оксана минулоріч, відбувається ця подія у день її народження. Такий собі підсумок ще одного прожитого року.

"Вишиванка українцям до лиця" - така назва експозиції. До слова, в музеї будуть представлені не лише фотороботи Оксани Островської, а й вишиті нею картини, яких за 5 років захоплення рукоділлям назбиралось чимало.

Як каже сама винуватиця поді, головна мета заходу - привернути увагу до національного вбрання та показати насамперед молоді, що вишиванка - це модно! "Тема виставки виникла спонтанно. Я не фотографувала моделей і не робила професійних фотосесій у вишиванках. Всі світлини, представлені в експозиції, - це моменти переважно з життя мешканців Коломийщини. Нині дехто робить закиди про недоцільність вишиванок у певних місцях і некоректно висловлюється щодо національного одягу, а як на мене, то вишиванки можна носити хоч щодня, адже це природно, красиво і врешті-решт - модно!", - переконана Оксана.

До того ж мистецтво пані Островська поєднує з доброчинністю. "Минулорічний дебют, як на мене, був вдалим, адже окрім того, що вдалося показати, чим жила Коломийщина у 2010 році, всі, хто був присутній на виставці, долучилися до доброї справи. Кошти, отримані з продажу світлин, я передала для вихованців сиротинця Святого Миколая, а це майже тисяча гривень. Цьогоріч, сподіваюсь, також зможу чимось допомогти дітям, які виховуються у цьому закладі", - розповіла О. Островська.

Експозицію виставки доповнять широкоформатні колажі з найяскравішими подіями з життя Прикарпаття у 2012 році.