друкувати


Ремонт доріг, розбитих лісовозами, оплачуватимуть лісозаготівельники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-14 04:00:39

Ті, хто рубає і возить ліс, повинні платити за ремонт доріг, які розбивають їхні лісовози, - вважає голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

В ході нещодавнього засідання колегії ОДА він доручив своєму заступнику з економічних питань Ігорю Зваричу розробити положення, відповідно до якого підприємці та компанії, які здійснюють діяльність у сфері лісової промисловості – рубають та транспортують деревину, - сплачуватимуть до місцевих бюджетів спеціальний збір, що нараховуватиметься з кожного кубометру перевезеної деревини. Зібрані в такий спосіб коштів спрямовуватимуться на ремонт розбитих лісовозами доріг.

"Бо ліс експлуатується, вивозиться, - пояснив голова ОДА, що спонукало його до такої ініціативи, - дороги розбиваються, а ремонт – то до держави?…".

Іншою "лісовою" новацією очільника Прикарпаття є озвучений ним на тому ж засіданні намір передати ділянки доріг, якими транспортується ліс, на баланс обласного управління лісового господарства. Визначити такі ділянки губернатор доручив головам райдержадміністрацій.

Автор: Сергій БІЛИЙ