друкувати


Отримував зарплату у двох працедавців – подай декларацію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-14 12:00:03

Фізичні особи, які минулого року отримували заробітну плату у двох або більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 р. - 128 760 грн. (1073 грн. х 120)), повинні подати декларацію про майновий стан і доходи та провести перерахунок сум податку на доходи фізичних осіб за ставками 15 (17%). Тобто із суми перевищення десятикратного розміру мінімальної заробітної плати в календарному місяці доведеться сплатити на 2 відс. більше податку.

При цьому необхідно враховувати, що оподатковувані доходи, нараховані (виплачені, надані) платникам податку у 2012 р., інші, ніж зазначені вище, не беруть участі у проведені такого перерахунку.

Нагадуємо, що платники податку - фізичні особи, які не є суб'єктами підприємництва і особи, котрі провадять незалежну професійну діяльність, подають за місцем своєї податкової адреси податкову декларацію до 01.05.2013 року. Крім того, громадяни можуть подати декларацію через Інтернет, заповнивши відповідну форму на веб-порталі податкової служби (www.sts.gov.ua).

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області