друкувати


Грамота від глави УГКЦ, картина Коломийського собору, десятки подарунків і … машина квітів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-13 05:00:25

Ювілейний концерт дуету "Писанка" зібрав у Чернівцях переаншлаг! Вже за кілька днів до виступу квитків у касі не було!

Своє день народження – 50 років, заслужена артистка України, солістка дуету "Писанка" Оксана Савчук відзначила 1 січня. Але ювілейний концерт дует вирішив подарувати своїм шанувальникам у День преподобної Святої Ксенії – небесної покровительки співачки.

На виступ заслужених артистів України Оксани Савчук та Івана Кавацюка чернівчани йшли цілими родинами. А окрім того, приїхали глядачі та почесні гості із Коломийського району, звідки родом Іван Кавацюк, земляки Оксани Савчук із Кіцманя… Завітали з цієї нагоди до Чернівців і колеги по сцені - народний артист України Павло Дворський та заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда.

Зал Чернівецького драмтеатру прихильники артистів заповнили вщерть. Для самих артистів, які все ще лише носять звання "заслужених", це був найкращий доказ всенародної любові.

Після кожної пісні і музичної композиції глядачі несли артистам на сцену квіти і подарунки. Найчисельніше вийшли на сцену гості із Коломийщини на чолі із головою Коломийської райдержадміністрації Михайлом Негричем. Він подарував артистам картину недавно освяченого собору Преображенян Господнього у Коломиї. А фольклорний ансамбль із села Мишин своїм виступом зірвав у залі найгучніші овації.

Настоятель Чернівецького собору Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ отець Валерій Сиротюк з нагоди ювілею вручив Оксані Савчук грамоту від глави УГКЦ, Патріарха Святослава Шевчука – за духовний репертуар. А від чернівецьких священиків артистка отримала книгу "Життя святих".

Ще однієї нагороди співачка удостоїлася того вечора від секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина – ордена "За заслуги перед містом".

- Насправді дуже важко перелічити всіх, хто не забув про нас у той день, - каже Оксана Савчук . – Адже ще із самого ранку надійшло дуже багато вітальних телеграм від наших друзів та шанувальників і з України, і з-за кордону. А скільки подарунків ми понесли додому з концерту! Чимало з них на духовну тематику - ікони, картини, вишивки… Дуже порадували буковинські освітяни, які піднесли нам чудовий коравай.

Після концерту всі квіти, для яких знадобився мікроавтобус, співачка відвезла у церкву – так, як робить це завжди. А вже у скорому часі прихильники дуету "Писанка" зможуть подивитися телеверсію концерту "Дякую тобі, Ксеніє" по одному із місцевих телеканалів.

Автор: Наталія ФЕЩУК, Чернівці