друкувати


Ікона подорожує гарнізонами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-11 09:15:11

9-11 лютого у Львівському гарнізоні, в межах Всеукраїнської військово-християнської хресної ходи перебуватимуть велика ікона святого рівноапостольного князя Володимира та частка мощей священномученика Володимира (Богоявленського), Митрополита Київського і Галицького, розстріляного у 1918 році більшовиками біля стін Києво-Печерської Лаври. До цього вони вже відвідали чимало військових гарнізонів, що дислокуються у східних, центральних та північно-західних областях нашої держави.

У неділю,10 лютого, можливість побачити та прикластися до них отримали й військовослужбовці 80-го окремого аеромобільного полку Високомобільних десантних військ. Святі речі до них доставив протоієрей військовий капелан Василь Мирончак..

– Історія подорожі цих святих речей розпочалася 28 липня минулого року в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, в рамках святкування Дня Хрещення Київської Русі, коли у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі було звершено чин проголошення святого рівноапостольного князя Володимира небесним покровителем Збройних сил України, – розповів військовий капелан.

– Це було зроблено на прохання самих військових і спеціально до цієї події, з благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, в іконописній майстерні Києво-Печерської Лаври було написано цю велику ікону – святого рівноапостольного князя Володимира. А вже після освячення митрополитом Української православної церкви Володимиром її минулого року, 6 грудня, в день професійного свята військових, було урочисто передано в дар керівництву оборонного відомства. Власне, ідея Всеукраїнської військово-християнської хресної ходи полягає втому, аби через поєднання чеснот двох Володимирів, які в різні часи української історії виступали за об’єднання нашого народу, спонукати до об’єднання, згуртування навколо них усього військового люду, – зазначив він.

Слід додати, що крім десантників, впродовж двох днів святі речі зможуть побачити військовослужбовці Повітряних Сил, Сухопутних військ, Збройних Сил України, Внутрішніх військ МВС.

А вже у вівторок надвечір її зустрічатимуть на Закарпатті військовослужбовці окремої гірськопіхотної бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ.

Автор: Підполковник Віталій Іванов. Фото автора