друкувати


З початку 2013 року на Коломийщині виникло 17 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-11 09:00:47

З початку 2013 року в м.Коломия та Коломийському районі виникло 17 пожеж, якими завдано збитки на суму понад 100 тис.грн.

Попереду ще багато холодних днів. Прийшов час вкотре нагадати основні правила дотримання безпеки життєдіяльності у власній домівці.

Це в першу чергу не перевантажувати електромережу великою кількістю одночасно ввімкнених електроприладів, не користуватися старими, пошкодженими, саморобними електрообігрівачами, особливо з відкритою спіраллю. Не залишати ввімкненими їх на ніч або довготривалий час у день без нагляду. Заховати подалі від дітей сірники та запальнички. Не залишати малюків наодинці з ввімкненим телевізором.Окремої уваги заслуговують користувачі пічного опалення. Тут найбільша небезпека - учадіти через закриту заслонку або ж коли постільні речі впритул прилягають до груби. Та й відсутність металевого листа перед топкою – легке поле діяльності для жаринки.

Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що суб’єктивний, так званий людський фактор – головна причина мало не кожної трагедії. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, стихійність їх поведінки. Інколи помилкова впевненість в особистій безпеці зменшує пильність, призводить до ігнорування людьми елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Щодня пожежі завдають значних матеріальних збитків. Пожежа - це завжди лихо, яке тягне за собою не тільки значні матеріальні збитки, але й забирає людські життя.

Коломийський відділ Держтехногенбезпеки звертається до всіх мешканців Коломийського району і м.Коломия з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті , бути обережними, не наражати на небезпеку себе та оточуючих!