друкувати


Коломийські податківці зустрілись з керівниками ринків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-09 04:32:32

Законодавча площина будь-яких стосунків можлива лише завдяки конструктивному діалогу, - переконані у Коломийській ОДПІ. Власне, з цього приводу відбулась зустріч податківців із керівниками ринків.

За "круглим столом" податківці вкотре нагадали, що здійснювати діяльність на ринку відповідно до правил торгівлі мають право зареєстровані належним чином підприємці, юридичні особи та громадяни. Керівники ринків, в свою чергу, повинні надавати торгові місця лише офіційно зареєстрованим суб'єктам господарювання. Це має дати новий імпульс податковим надходженням.

На Коломийщині функціонує 15 ринків, які надають послуги з оренди торгових місць приватним підприємцям та юридичним особам. Загалом суб‘єктам господарювання пропонується для здійснення торгівлі до двох тисяч торгових місць.

Начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька наголосила на дотриманні підприємцями трудового законодавства, зокрема недопущенні виплати зарплати "в конвертах" та нижче встановленого законодавством мінімального рівня. Зазначалось, що чимало людей працюють на ринках без офіційного на те оформлення. В такий спосіб вони втрачають соціальний

захист, обмежуючи свої права на отримання гідної пенсії, лікарняних та відпускних.

Під час "круглого столу" йшлося також і про новації в податковому законодавстві, запроваджені з 2013 року, і про декларування доходів громадян.
Зустріч завершилась акцентом на відкритості податкової для бізнесменів, на перспективу цивілізованих і ділових стосунків між податківцями й представниками бізнес-середовища.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ