друкувати


Захисники Павліченків промарширували Івано-Франківськом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-02-06 03:00:57

Молодіжні громадські активісти міста Івано-Франківська провели вчора марш вулицями обласного центру на захист батька та сина Павліченків, засуджених (як вважають організатори акції, незаконно) за вбивство судді Шевченківського райсуду міста Києва Сергія Зубкова.

Близько трьохсот молодих людей пройшли пішохідною частиною вулиці Незалежності, вулицями Вітовського, Шеремети, площею Ринок та вулицею Мельничука до площі перед адмінбудівлею Івано-Франківської облдержадміністрації, де відбувся імпровізований мітинг.

В ході маршу його учасники скандували гасла "Свободу чесним! - Свободу Павліченкам!", "Слава нації! - Смерть ворогам!" та "Україні - волю!", а біля будинку ОДА вручили депутатам Івано-Франківських обласної та міської рад Сергієві Адамовичу, Володимиру Чорноусу, Миколі Вітенку та низці інших текст звернення до керівництва держави з вимогами забезпечити чесне і неупереджене розслідування справи Павліченків.

Ми вже повідомляли, що організаторами проведення маршу виступили активісти обласної організації УНА-УНСО Ігор Жовтуля, громадського руху "Свободу чесним" - Анатолій Демиденко, а також спортсмен Віталій Мерінов. Крім того, до акції приєднались представники ГО "Український вектор", ГО "Фонд УПА" та низки інших молодіжних громадських структур.

Як і було обіцяно раніше, акція відбувалась без партійної символіки. Учасники несли лише синьо-жовті полотнища Державного Прапора України, червоно-чорні бандерівські прапори, а також баннери з гаслами на захист Павліченків.

Автор: Сергій БІЛИЙ