друкувати


На Прикарпатті раптово помер семимісячний хлопчик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-24 03:00:58

У високогірному, важкодоступному селі на Прикарпатті раптово помер семимісячний хлопчик, — йдеться в сюжеті ТСН.

Правоохоронці підозрюють, що він помер, бо медсестра призначала йому домашнє лікування телефоном, а немовля треба було негайно везти в стаціонар. 

Матір хлопчика перевела дитину на штучне вигодовування. Саме цим патронажна медсестра сільського ФАПу й пояснила проблеми з апетитом та животиком малого. А підвищену температуру — зубками, що почали різатися.  

За словами жінки, за три дні малюку начебто стало краще. Проте наступної ночі дитина вже ледве дихала. Батьки негайно зателефонували медсестрі, з райлікарні викликали "швидку". До хати автомобіль не міг під'їхати, бо єдина гірська стежка була заметена снігом. До лікарів добиралися на санях і робили дитині штучне дихання, проте дитина померла. 

Малюк народився доношеним та здоровим. Розвивався нормально. Але розтин показав, що хлопчик помер від серцевої недостатності, яку спричинила гіпертрофічна кардіоміопатія. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Підозрюють неналежне виконання медсестрою ФАПу своїх обов'язків. Кажуть, що вона перевищила повноваження, адже без відома лікаря виписала рецепт, а ще недопрацювала. 

Після цього випадку медсестра відразу звільнилася і поїхала до родичів. Її керівництво каже, що серцеву ваду, яку мала дитина, у малорухомого немовляти можна виявити тільки на розтині. Лікарі переконали й матір у неминучій смерті сина. Тож претензій до медсестри батьки не мають.

Джерело: ТСН