друкувати


Авто, яке перетинало річку вбрід, понесло за течією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-24 10:00:00

Намагання випробувати свою автівку шляхом долання вбрід річки завдало чимало клопоту не лише 55-річному водієві універсала підвищеної прохідності "Subaru Outback", а й тридцятьом працівникам МНС.

Як стало відомо, дорожньо- чи то річково-транспортна пригода трапилась у вівторок в районі села Черніїв, що на Тисмениччині. Водій автівки вирішив не шукати моста і перетнути річку Бистрицю Надвірнянську вбрід. Втім, він помилився з рівнем води, і автівку почало зносити за течією.

На допомогу автомобілістові, як вже зазначалося, виїхали аж три десятки рятувальників на 7 одиницях техніки. До операції з визволення чоловіка, а радше його легковика із водного полону (нагадаємо, на вулиці не липень) було задіяно два відділення державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста Івано-Франківськ, відділення групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятуального загону спецпризначення ТУ МНС, відділення водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП, автомобіль ВАРЕМ, чергова зміна оперативно-координаційного центру ТУ МНС, мобільна оперативна група та керівництво ТУ МНС в області. 

За допомогою автомобіля ВАРЕМ "Subaru" було витягнуто на берег річки. Водієві ж вдалося врятуватись самотужки ще до приїзду рятувальників. Щоправда бідака добряче замерз у крижаній воді. З діагнозом загальне переохолодження організму його навіть було доставлено каретою "швидкої" до центральної міської клінічної лікарні, проте як істинний екстремал від госпіталізації він відмовився.

Автор: Сергій БІЛИЙ