друкувати


Коломийський районний відділ Держтехногенбезпеки інформує

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-22 12:15:48

На Івано-Франківщині спостерігається суттєвий ріст пожеж, внаслідок яких травмуються та гинуть люди.

За дванадцять місяців поточного року на території області виникло 2072 пожежі, у вогні загинуло 61 особа (проти 72 за аналогічний період 2011 року), ще 61 мешканець краю отримав травми (проти 61 за дванадцять місяців 2011 року). Вогонь завдав матеріальних збитків на суму більш як 53 з половиною мільйони гривень.

Основними причинами виникнення пожеж є необережне поводження людей з вогнем (1244 пожежі проти 951 за аналогічний період минулого року), порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок (503 пожежі проти 439 за аналогічний період минулого року), порушення правил обладнання та експлуатації печей (173 пожежі проти 120 за аналогічний період минулого року).

В м.Коломия та Коломийському районі з початку року виникло 14.

15 січня в с.Княждвір по вул. Шиблянецькій в приватному житловому одноповерховому будинку виникла пожежа. Внаслідок пожежі вогнем знищено будинок. Причина пожежі – коротке замикання електропроводки.

20 січня в м.Коломия по вул.Вишневій виникло загорання в господарській споруді. Внаслідок пожежі вогнем знищено: крівля, перекриття, господарський інвентар. Причина пожежі – порушення правил експлуатації пічного опалення.

Щоб запобігти виникненню випадків пожеж Коломийський відділ Держтехногенбезпеки та Коломийський ТУ УМНС звертається до всіх мешканців Коломийського району і м.Коломия з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті , бути обережними, не наражати на небезпеку себе та оточуючих!