друкувати


На Прикарпатті утворено обласну комісію із легалізації заробітної плати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-21 11:00:27

Розробити обласну програму з легалізації заробітної плати, створити відповідну комісію із залученням представників усіх органів влади - від податкової служби - до органів соціального захисту. Сьогодні таке доручення дав голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк за підсумками засідання колегії про заходи щодо виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, оптимізації їхньої мережі, здійснення соціальних виплат, пенсій, стан сплати до бюджетів усіх рівнів податків, зборів, інших обов'язкових платежів суб'єктами господарювання області. 

Вірніше, Михайло Вишиванюк підтримав пропозицію доповідача на колегії, начальника ДПС в області Віктора Рахміля з цього питання. Очолить цю комісію заступник голови ОДА Ігор Зварич, співголова - головний податківець області Віктор Рахміль. Такі програми і комісії мають бути створені у районах і містах обласного значення. 

Довідково 

Як зазначалося учора і сьогодні на засіданнях колегій облдержадміністрації, за статистичними даними трьох кварталів 2012 року (9-ти місяців) 31% підприємств області платять заробітну плату нижче мінімального рівня ( у конвертах). Нові статистичні цифри, за словами Віктора Рахміля, будуть після 10 лютого.

Джерело: Івано-Франківська ОДА