друкувати


Живопис і вишивка — одразу дві виставки відкрито вчора в Музеї мистецтв Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-18 03:00:26

Живопис і вишивка — одразу дві виставки відкрито вчора в Музеї мистецтв Прикарпаття. Одна з них — експозиція олійного живопису коломийської художниці Галини Вінтоняк.

В центральній залі музею виставлена лиш частина творчого доробку художниці, що належить до цілої династії митців. Народжена і вихована у мистецькому середовищі, адже бабця була вмілою писанкаркою, мама — талановитим модельєром, тато — інженером-конструктором, майстром декоративно-прикладного мистецтва, Галина Вінтоняк вже у п'ятирічному віці знала, що стане художницею. Її живописні полотна теплі і сонячні. Як визначив заступник директора музею Михайло Тимчук, творчість Галини Вінтоняк — це дорога, якою рухається колір, що наповнює світ картини життям:

На її картинах в яскравих, але, втім, гармонійних кольорах просто виблискують палкий характер і світла душа. Сама ж художниця зізнається, що, маючи поважну академічну школу, прагне у мистецтві віднайти своє власне відчуття:

На виставці представлено понад двадцять картин олійного живопису переважно останніх років. І хоча художниця бере участь у міжнародних та всеукраїнських групових виставках вже більше тридцяти років, вважає свою персональну експозицію в залі івано-франківської святині великою подією.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК