друкувати


У Івано-Франківську створили обласну Федерацію стронгмену України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-01-03 11:13:01

СТРОНГМЕН - це слово іншомовного походження і з англійської перекладається як "сильний чоловік". Як вид спорту СТРОНГМЕН досить популярний у світі. А нещодавно і в нас на Україні його визнали на вищому офіційному рівні.

В зв'язку з визнанням стронгмену як виду спорту створено "Федерацію стронгмену України" з осередком у кожній області, про що було повідомлено журналістів на прес-конференції. А нашу Івано-Франківську обласну федерацію очолив наш земляк, силач-рекордсмен Назарій Павлів.

Як стверджує спортсмен, нещодавно до нього звернулись з пропозицією очолити Івано-Франківську "Федерацію стронгмену України" і так як він з цим видом спорту знайомий особисто і уже давно, знає його не тільки ззовні а й з середини то пропозицію було прийнято.

Ціллю федерації є пропаганда спорту і здорового способу життя і звичайно такого уже виду спорту як стронгмен - більш відомого у народі як "Богатирські ігри". Сам вид спорту є дуже важким, адже у будь-якій вправі ваги снарядів дуже великі, інколи вони вимірюються навіть не в кілограмах, а в тонах - це тоді коли снарядами виступають автомобілі, тому непідготовленому атлету радять навіть не братися, щоб ненадірватися. Але є багато хлопців молодих і перспективних, які мають велике бажання тренуватися, і як зазначив президент федерації: - він надіється що тренуючись вони  обов'язково досягнуть успіху. Стронгмен визнано як вид спорту в Україні, але він не є олімпійським видом спорту, тому з бюджетним фінансуванням тут проблематично, але федерація завжди готова і рада співпраці та звичайно очікує на поповнення у своїх лавах.

Джерело: sport.if.ua