друкувати


Коломия зустрічатиме Новий рік без секретаря міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-30 02:44:32

В кінці року вже традиційно прийнято підводити підсумки. Остання у 2012 році сесія Коломийської міської ради принесла чимало несподіванок.

Нарешті, відбувся звіт міського голови, його заступників та секретаря ради, який чомусь неодноразово переносився.

Вимагали інформації від перших осіб міста керівники опозиційних фракцій "Фронт змін", "Батьківщина", "Свобода" та "Удар" вже давно, адже згідно регламенту кожна посадова особа зобов’язана звітуватись один раз на рік.

Найбільше запитань виникло до секретаря міської ради Ярослава Гошія, адже протягом року йому неодноразово робили зауваження щодо не належної підготовки засідань сесії та поганої організації роботи депутатського корпусу.

Після тривалих обговорень та дискусій, секретареві Коломийської міської ради Ярославу Гошієві, представнику ВО "Батьківщина" висунули недовіру, а під час голосування 28 депутатів віддали свій голос за його зняття з займаної посади. За відставку голосували і його однопартійці. Як виявилося, така ситуація не випадковість, вже більш як місяць тому Я.Гошія виключили з бюро Коломийської міської організації "Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина". Депутати наголошують, що є факти співпраці Ярослава Гошія, представника опозиційної сили ВО "Батьківщина" з владою.

Як розповів голова фракції "Фронт змін" Любомир Глушков, претензії до роботи секретаря виникали постійно. "Ми неодноразово наголошували про те, що секретар не справляється з своїми функціональними обов’язками. Він не належним чином організовував підготовку до сесії та безпосередньо роботу засідань. Депутати не отримували належної допомоги в здійсненні своїх повноважень у міжсесійний період. Складалося таке враження, що секретар самоусунувся від своїх прямих обов’язків", – наголосив Л.Глушков.

Це не єдина зміна, яка відбулася на засіданні сесії. Перед початком голосування за зняття з посади секретаря Я.Гошія, було оголошено про те, що відбулися внутрішні зміни в фракції "Бтьківщина". Голову фракції Мирослава Ласійчука однопартійці зняли, а замінив його Сергій Федчук.

Схоже у Коломийській організації "ВО "Батьківщина" відбувається оновлення кадрів, адже як поговорюють, це ще не всі зміни, що очікують у місцевій організації.

Тож Новий рік Коломия зустріне без секретаря міської ради, а нового буде обрано вже у 2013 році. Сесію закрили, наступного разу депутати зберуться вже наприкінці січня.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА