друкувати


На Івано-Франківщині пройшли рейдові перевірки місць реалізації піротехніки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-29 01:13:42

Фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області роблять усе можливе, аби краяни зустріли Новий Рік та Різдвяні свята радісно та безпечно, щоб на території Прикарпаття не виникало жодних неприємних несподіванок, пов’язаних із використанням піротехнічних засобів.

Саме тому в обласному та районних центрах Івано-Франківщини спеціалістами Управління Держтехногенбезпеки в області і правоохоронцями проводилися спеціальні рейдові перевірки місць виготовлення, зберігання та можливої реалізації піротехніки.

За результатами спільних рейдів-перевірок встановлено, що відсоток реалізації піротехнічних виробів у невстановлених місцях значно впав у порівнянні з минулими роками. Не виявлено жодних порушень у Богородчанському, Галицькому, Долинському, Надвірнянському, Рогатинському, Тлумацькому, Снятинському та Тисменицькому районах.

Крім того, перевірено дотримання вимог чинного законодавства у сфері продажу піротехніки в стаціонарних магазинах та великих торгових центрах Івано-Франківска та області. Тут також суттєвих недоліків не виявлено: наявні усі дозвільні документи, ретельно дотримуються вікові обмеження реалізації побутової піротехніки, продавці таких товарів проходять регулярні інструктажі. Звісно ж, існують у цій царині і певні недопрацювання: немає аркушів із текстами інструкції використання, що повинні додаватись до кожного побутового піротехнічного виробу або до упаковки з виробами, якщо такий товар реалізовують запакованими.

Трішки гірша ситуація спостерігалася на ринках: іноді тут зустрічалися випадки відхилень від вимог діючого законодавства щодо реалізації піротехніки. За результатами виявлених під час рейдів-перевірок ринків місць незаконної реалізації піротехнічних виробів було складено 10 спільних із правоохоронцями та 4 окремо фахівцями Держтехногенбезпеки протоколи про адміністративні правопорушення.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області