друкувати


Івано-Франківський міськвиконком розпустили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-29 12:53:28

Депутати Івано-Франківської міськради ухвалили рішення розпустити міський виконавчий комітет. За нього 29 грудня, в ході чергового пленарного засідання ради проголосували 38 депутатів при одному голосі "проти" і двом – "утримались".

Народних обранців не переконали аргументи Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, подані ним у звіті міськвиконкому, зокрема про те, що завдяки роботі головного колегіального виконавчого органу міста, який протягом року провів 43 засідання і ухвали понад 800 рішень, обласний центр Прикарпаття з честю пережив такі важливі події як Олімпійські ігри у Лондоні, Євро-2012, 350-річчя з дня заснування, в місті було капітально відремонтовано низку доріг, зокрема вулиці Гординського, Січових Стрільців, Пулюя, окремі ділянки вулиці Привокзальної, перехрестя вулиць Пасічної, Галицької та Тролейбусної тощо; в центральній міській клінічній лікарні було відремонтовано хірургічне відділення, придбано томограф вартістю 15 мільйонів гривень і вирішення питання підтоплення ЦМКЛ; в трьох івано-франківських школах було оновлено систему опалення, в ЗОШ №25 капітально відремонтовано актовий зал, а в Українській гімназії №1 – басейн; було здано в експлуатацію новий спортзал муніципального фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Втім, як зізналися на сесії деякі народні обранці, оцінка депутатами діяльності виконкому носила не стільки господарське, скільки політичне забарвлення. Схоже на те, що депутати прагнули помститись меру особисто. Тож не дивно, що серед висловлених претензій до роботи міськвиконкому чимало було таких, до яких цей склад міського виконавчого комітету взагалі непричетний. Доповідачі пригадали В.Анушкевичусу і нереалізовані, проте оплачені з розробки схеми теплопостачання та придбання санаційної машини для водогонів, і придбані у лізинг ще в 2008 році автомобілі швидкої медичної допомоги, і не реагування на депутатські звернення, і навіть відсутність у міськвиконкомі членів фракції УДАР.

Врешті-решт депутати ухвалили звіт міськвиконкому взяти до відома, роботу міського виконавчого комітету визнати незадовільною, міськвиконком розпустити, а міському голові рекомендувати подати кандидатури до призначення членами нового складу виконкому.

Автор: Сергій БІЛИЙ