друкувати


Презентація альбому "Невідомий Галич"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-24 04:00:30

"Невідомий Галич" — так називається новий авторський фотоальбом Василя Пилип’юка, присвячений Галицькому національному природному парку.

Його презентація відбулася в картинній галереї Національного заповідника "Давній Галич". Це продовження серії видань, які висвітлюють національні пам’ятки природи.

Матеріал для альбому збирався 7 років. Ініціатор створення Володимир Бучко розповів, що завданням було подати не тільки фотографії, а й найпростішу описову інформацію про флору та фауну парку. Окремі знімки робилися в специфічних умовах: для зйомки орлів потрібно було вилізти на 25-метрове дерево, а на водоймах для фотографування спеціально маскували човен. Голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький повідомив, що видання обійшлося в півмільйона гривень, профінансованих з екологічних коштів.

Фотоальбом названо "Невідомий Галич" через те, що місто найчастіше асоціюється з історичним минулим, а довколишній світ залишається для багатьох непізнаним.

Автора фотоальбому особливо представляти не потрібно, адже Василь Пилип’юк є знаним українським фотомитцем, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженим діячем мистецтв України, президентом видавничого підприємства "Світло і тінь". Спільно з групою науковців Галицького національного природного парку (Володимиром Бучком, Василем Хованцем, Надією Шумською, Лесею Ковальською, Андрієм Заморокою, Василем Маланюком та Іваном Голійчуком) він зміг показати галичанам такі природні "родзинки" власного краю, про які вони навіть і не підозрювали.

Понад 270 сторінок альбому відкривають надзвичайно красиві місця, відображені в різні пори року, місцевих звірів та птахів. Книжку передадуть у бібліотечні заклади загальноосвітніх шкіл та туристичні центри Галицького району.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК