друкувати


Відбувся Третій всеукраїнський фестиваль барбекю "Буковельські смаколики"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-24 12:00:15

22 грудня 2012 року, в суботу, на теренах українського гірськолижного курорту "Буковель" відбувся Третій фестиваль барбекю "Буковельські смаколики".

Мета фестивалю: готуй смачно та частуй щиро. Завданням, яке обумовлював фестиваль, було створення найсмачніших символів України та естетичне їх оформлення.
 
Змагалися у професійній майстерності приготування м’яса на жарі тліючого деревного вугілля при температурі 100-120 градусів у спеціальній двосторонній решітці команди кухарів із ресторанів ТК "Буковель", аніматорів та команда, сформована з гостей курорту. Хочемо відзначити, що свої команди представили мережі ресторанів "Grand persona", "Carte.L" та ресторан готелю "Radisson Blu Resor Bukovel".
 
Щоб не обмежувати фантазію та творчість учасників кухарського свята, вперше організатори фестивалю дозволили командам використовувати власні продукти, зелень та соуси.
 
Апетитний димок збирав довкола майданчика, на якому відбувалося дійство, все більше вболівальників, гурманів та тих, хто любить смачно готувати для родини.
 
Члени комісії, довго визначалися із переможцями конкурсу, бо справа ця була з неспростих: кожна команда старанно вкладала в приготовлену нею страву і вміння, і душу, і фантазію.
 
У номінації "Оригінальна композиція" відзначено команду "Хлопці з Картелю" (мережа ресторанів "Carte.L"). Команда аніматорів "Ні риба, ні м'ясо", яка закликала усіх захищати тварин, визнана найактивнішою. У номінації "Глядацькі симпатії" відзначено дві команди: команда кухарів ресторану готелю "Radisson Blu Resor Bukovel" та команду "Дилетанти" з Хмельницька. Крім того, визнано й найкращого капітана. Ним став капітан команди кухарів ресторану готелю "Radisson Blu Resor Bukovel". А переможцем конкурсу оголошено команду мережі ресторанів "Grand persona" - "Еквадор".