друкувати


Визначено порядок торгівлі ялинками в місті Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-17 12:00:20

Розпорядженням міського голови Івано-Франківська на відзначення в місті Нового року, Різдва Христового та Богоявлення Господнього з метою впорядкування заготівлі і реалізації новорічних ялинок, забезпечення охорони хвойних насаджень у передноворічний період визначено місця торгівлі ялинками.

Зокрема, їх продаватимуть на ринках, що на вулицях Старозамкова, Стуса, Короля Данила, Петлюри, Гната Хоткевича. Реалізація ялинок на ринках міста здійснюватиметься з обов’язковим маркуванням пластиковими ярликами зі штрих-кодом. А міський відділ УМВС України в області вживатиме заходів щодо недопущення реалізації ялинок у невстановлених місцях.

До речі, цього року в нашій області буде заготовлено майже 180 тисяч ялинок, які будуть реалізовані як в нашій області, так і за її межами, без завдання шкоди довкіллю, — говорить перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Олійник:

До 20 грудня у спеціально визначених місцях будуть облаштовані торгівельні пункти для здійснення оптової та роздрібної реалізації новорічних ялинок. Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови ОДА Михайла Вишиванюка.

Постійні лісокористувачі у передноворічний період визначать місця для заготівлі ялинок та організують їх продаж з обов’язковим маркуванням пластиковими ярликами зі штрих-кодом.

Працівники управління МНС в області, обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції, Державного управління охорони навколишнього природного середовища організують роботу мобільних груп з перевірки законності транспортування, придбання та реалізації новорічних ялинок.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК