друкувати


Володимир Єшкілєв презентував цілу низку своїх творів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-14 09:00:01

Підсумки власної творчості протягом року підбив вчора відомий на Прикарпатті та далеко за його межами письменник Володимир Єшкілєв. Підсумкова творча зустріч його з читачами та колегами відбувалась у приміщенні Івано-Франківської обласної наукової бібліотеки ім. І.Франка. Вона так і називалась "Єшкілєв-2012 (літературні підсумки року)".

В ході заходу письменник презентував цілу низку своїх книг, які побачили світ цього року. Це, зокрема, антологія "Літературний Stanislaw-ІФ", російськомовна версія першої частини трилогії "Фаренго" - роману "Тінь попередника", яка вийшла друком під назвою "Питомник богов" і, зі слів автора, є на 30 сторінок коротшим за україновну версію, оскілки російським редакторам не сподобались сцени лесбійської любові; російськомовне видання книги "Метафізика Карпат"; четверте перевидання написаного спільно з Олегом Гуцуляком роману "Адепт", а також книга про Григорія Сковороду "Усі кути трикутника".

Крім зазначених творів було презентовано книгу, видану ще1998 року. Йдеться про енциклопедію "Плерома: МУЕАЛ", яка, за зізнанням письменника, свого часу отримала аж 150 негативних рецензій, а потім стала ледь не підручником для вивчення у Києво-Могилянській академії. Видану ще 14 років тому книгу вже усі встигли підзабути, тим більше, що знайти її ані у книгарнях, ані у бібліотеках виявилось неможливим. Аж раптом кілька примірників "Плероми" було цілком випадково виявлено в одному з архівах. Оці дивом знайдені примірники і було презентовані в ході "Єшкілєв-2012".

Акція викликала неабияку зацікавленість як у колег В.Єшкілєва по письменницькому цеху, так і серед поціновувачів української літератури. Теплі слова на адресу письменника, зокрема, висловили журналіст Олег Головенський, краєзнавець Іван Бондарєв, поети Любов Загоровська, Ярослав Ясінський, Ярослав Ткачівський.

Автор: Сергій БІЛИЙ