друкувати


Президент прийняв нову систему голосування в Раді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-12 10:15:28

Президент Віктор Янукович підписав закон про зміни до регламенту Верховної ради.

Про це повідомив глава президентської адміністрації Сергій Льовочкін, підкресливши, що закон буде опубліковано завтра, 12 грудня.

Зазначимо, що на даний момент Льовочкін знаходиться в Індії у складі офіційної делегації на чолі з президентом України.

Цей закон визначає механізм персонального голосування депутатів.

6 грудня ВР внесла зміни до регламенту, які зобов'язують народних депутатів особисто реєструватися для участі в засіданнях парламенту, брати участь у голосуванні і робити це особисто.

Згідно з законом, перед відкриттям кожного засідання парламенту проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата і власноручного підпису. У залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи "Рада-3", таким чином, це робить неможливим реєстрацію депутата іншою людиною.

Голосування здійснюється депутатом особисто за допомогою електронної системи "Рада-3" у залі засідань, що унеможливлює голосування за депутата іншою людиною.

На засіданні Верховної ради депутат не повинен перешкоджати розгляду питання порядку денного, зокрема блокувати трибуну, роботі голови, а також голосуванню інших депутатів.

Народний депутат зобов'язаний під час голосування голосувати "за", "проти", "утримався". Неучасть у голосуванні народного депутата не допускається.

Як відомо, Верховна рада 7-го скликання починає свою роботу 12 грудня.

Джерело: ТСН