друкувати


Перший фестиваль зимового туризму "Viking Extreme Winter Fest 2013" пройде під Говерлою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-12 09:00:05

Урочище Козьмещик, що біля підніжжя найвищої вершини України – гори Говерла, – вже незабаром на три дня перетвориться на столицю українського зимового екстриму.

Адже саме тут з 8 по 10 березня відбуватиметься Перший Всеукраїнський фестиваль зимового туризму "Viking Extreme Winter Fest 2013".

"Наразі такий фестиваль на Україні проводиться вперше. – коментує "Коломия ВЕБ Порталу" вказану подію один з організаторів її проведення Олексій Драпак, - Є кілька схожих акцій – таких, як "Х-Гуцулія", "Говерляна" та інші, - говорить один з організаторів свята Олексій Драпак, - але жоден із цих заходів не відбувається у рамках фестивалю. Це не є спортивні змагання. Це не є чемпіонат чи кубок по фрірайду, це не альпіністське сходження. Фестиваль – це виключно можливість зібрати разом тих, хто отримує задоволення від зимового туризму та тих, хто лише прагне долучитися до нього".

Зі слів пана Драпака, у програму фестивалю увійдуть сходження на вершини гір Говерла та Петрос, семінари з лавинної безпеки та з новітніх технологій виробництва туристичного спорядження, тести такого спорядження, різноманітні конкурси та розваги. Ну і, звісно ж, святкування Міжнародного жіночого дня 8 березня, який припадає на період проведення фестивалю, в умовах гірських притулків та високогірної колиби.

Автор: Сергій БІЛИЙ