друкувати


Обережно: чадний газ!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-11 10:40:19

Із настанням холодів на Прикарпатті почастішали випадки отруєння людей чадним газом. Лише впродовж листопада-грудня цього року із таким діагнозом до медичних закладів області госпіталізовано 9 осіб.

Останній факт мав місце в Коломиї. Так, вранці 8 грудня до коломийських лікарень із діагнозом отруєння чадним газом потрапила сім’я з чотирьох осіб: 32-річний чоловік у важкому стані, його 34-річна дружина - в стані середньої важкості - госпіталізовані в реанімаційне відділення Коломийської центральної районної лікарні, а двох їхніх дітей  10-ти років та 3-ох місяців  у стані середньої важкості – доставлено в реанімаційне відділення Коломийської дитячої лікарні. Люди проживали у одному із будинків по вулиці Антоненка-Давидовича. Того ранку в усіх членів сім’ї раптово погіршилося самопочуття і вони одразу ж звернулися за допомогою до медиків. Причини отруєння цієї сім’ї наразі з’ясовують фахівці.

Загалом з початку року на території області через отруєння чадним газом загинуло троє осіб, ще 25 людей травмовано.

Управління Держтехногнебезпеки в області звертається до краян із настійною рекомендацією дотримуватись правил безпеки при експлуатації газових приладів та пічного опалення. Про усі несправності у газовому господарстві одразу ж повідомляйте відповідні служби. Ні в якому разі не дозволяйте користуватись газом дітям. Лише дотримуючись відповідних правил безпеки, можна уберегтися від біди.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області