друкувати


У Тернополі стартував театральний фестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-06 01:08:33

Свято для шанувальників мистецтва Мельпомени розпочалося у місті 4 грудня. Десятий Всеукраїнський фестиваль "Тернопільські театральні вечори. Дебют-2012" присвятили 125-річчю з дня народження Леся Курбаса, в рамках заходу в його музеї-садибі відбулась мистецька акція.

Олег Мосійчук, головний режисер, народний артист України: "Відкриття театрального фестивалю відбулося сьогодні вранці в селі Новосілка, де відкривалася меморіальна дошка Михайлу Якубовичу Форгелю, який заснував цей фестиваль".

Вистави молодих режисерів та акторів показуватимуть у Тернополі майже тиждень, як на малій, так і на великій сцені. Мистецький рівень цих постановок оцінюватимуть не тільки тернополяни, але й журі.

Відкрили "вечори" трагікомедією Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича "Отак загинув Гуска" Миколи Куліша.

Володимир Мартищук, режисер-постановник: "П'єса вона злободенна перш за все. А другий момент - ми просто тут намагаємося підняти іншу тему – тему сім'ї".

У середу в театрі покажуть виставу "І все-таки я тебе зраджу", у четвер – "Фатальні жінки Бальзамінова", у п’ятницю – "Калігулу" та у суботу – "Полліанну". А ще на малій сцені 5 грудня тернополян чекають "Моменти кохання", 6 грудня – "Моральність пані Дульської" та 7 грудня – "Я б тобі небо прихилив".

Джерело: intb.te.ua