друкувати


Квартирна черга в Івано-Франківську може скоротитись вдесятеро

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-05 09:00:21

З 1 січня наступного року чинна черга на житло може скоротитись більш, як вдесятеро. До таких висновків спонукає озвучена начальником відділу обліку та розподілу житла Івано-Франківського міськвиконкому Тетяною Курилів інформація про хід перереєстрації івано-франківців, які потребують покращення житлово-комунальних умов.

Така перереєстрація здійснюється на підстави прийнятої в березні 2011 року постанови Кабінету Міністрів України про введення в дію Єдиного реєстру осіб, які потребують покращення житлово-комунальних умов.

Як стверджує пані Курилів, на сьогоднішній день перереєстрацію пройшли лише 1209 івано-франківців, що перебували на квартирному обліку. Проте це число становить лише 9% від чинної черги. В той же час, відповідно до вказаної вище постанови, з 1 січня 2013 року особи, не включені до Єдиного реєстру, будуть зняті з квартирного обліку.

«Дещо краща ситуація з пільговими черговиками на отримання житла за кошти бюджету, - говорить чиновниця, - їх перереєструвалося 41%»

Разом з тим, начальник відділу обліку та розподілу житла не виключає, що для десятикратного скорочення черги є й об’єктивні причини. З одного боку не виключено, що такий стан речей показує реальну картину тих, хто дійсно потребує покращення житлових умов. Адже раніше закон не зобов’язував черговиків повідомляти міську владу про придбання у власність житла. З іншого боку пані Курилів не виключає, що чимало людей попросту зневірились у можливості отримання бюджетного житла.

Автор: Сергій БІЛИЙ