друкувати


Юні таланти з обмеженими можливостями продемонстрували плоди своєї праці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-04 11:00:51

В Івано-Франківському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка творчих робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Виставка відбувається в рамках фестивалю "Повір у себе" і триватиме протягом місяця.

В її експозиції представлені роботи у різних жанрах: малюнок, вишивка, роботи з дерева, паперу, бісеру тощо, виконані виконані учнями загальноосвітніх шкіл, які мають ті чи інші вади розвитку, вихованцями навчально-реабілітаційного центру та дітьми, яким в зв’язку з вадами здоров’я дозволено навчатися вдома. Є тут навіть ікони.

"Ми вперше робимо таку виставку в краєзнавчому музеї, - коментує подію директор Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун, - щоб мешканці міста змогли побачити одержимість цих дітей до життя, їх бажання творити і щось робити. Адже якщо вони обмежені в чомусь одному, то це компенсується талантом в іншому. Ці люди є такими ж членами суспільства, як і всі ми".

Зі слів пані Дикун, сьогодні в місті Івано-Франківську є близько 100 талановитих дітей і молодих людей, яких доля зробила такими, кого ми сьогодні називаємо "люди з функціональними обмеженнями". Окремі з них створюють чудові витвори ужиткового мистецтва, в тому числі ті, що представлені на відкритій вчора виставці, інші танцюють (в тому числі на інвалідних візках), співають чи декламують вірші.

За результатами фестивалю буде визначено найталановитіших його учасників, які візьмуть участь у обласному фестивалі "Повір у себе". Переможці ж будуть нагороджені поїздками до Міжнародного дитячого оздоровчого центру "Артек". Разом з тим, кожен учасник фестивалю і зокрема кожен автор представлених на виставці робіт отримав диплом лауреата. Адже в цьому конкурсі немає переможених. Усі його учасники – то вже переможці.

Автор: Сергій БІЛИЙ