друкувати


На Прикарпатті одним генералом стало більше… козацьким

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-04 03:00:12

Колишній головний медик Прикарпаття, а нині керівник Івано-Франківського обласного фтизіопульмонологічного центру Любомир Малофій тепер змушений буде шити собі новий двобортний мундир з вишитими золотом погонами.

Причина цьому – присвоєння пану Любомиру генеральського звання. Ні. Переживати не потрібно: жодної війни не розпочалось і до війська головного прикарпатського борця з туберкульозом ніхто не мобілізовував. Просто, крім відповідальної посади на медичній ниві, він також займає не менш відповідальну посаду на ниві громадській, будучи отаманом Українського реєстрового козацтва міста Івано-Франківська. Власне, саме козацьке звання "генерал-майор Українського реєстрового козацтва" Л.Малофію і присвоїв своїм наказом гетьман Українського реєстрового козацтва Анатолій Шевченко, який і виголосив свій наказ в ході засідання минулої суботи Ради УРК в Івано-Франківську.

Ще одним своїм наказом гетьман реєстровців нагородив отамана Українського реєстрового козацтва в Івано-Франківській області генерал-полковника УРК Василя Гриніва козацькою медаллю.

Автор: Сергій БІЛИЙ