друкувати


Спиртзавод покаже туристам, як робили горілку 150 років тому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-03 11:00:16

Івано-Франківське державне об’єднання спиртогорілчаної промисловості, відоме в народі як просто спиртзавод вирішило допустити у свою "святая – святих" - виробничі цехи… туристів.

Як повідомив днями начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, керівництво підприємства планує започаткувати туристичну екскурсію з огляду виробничих потужностей заводу.

"Це найстаріший завод Прикарпаття, - говорить пан Білик, - йому 150 років і вони виготовляють продукцію ще за тими технологіями. Якщо туристам цікаво дивитись, як виготовляють пиво, то чому б їм не показати, як виготовляють наш всім відомий бальзам?"

Крім того, як стверджує начальник управління економічного та інтеграційного розвитку, учасникам екскурсії пропонуватимуть пообідати і продегустувати при цьому продукцію заводу.

Зі слів начальника відділу туризму Івано-Франківського міськвиконкому Володимир Устинський, такий свого роду промисловий туризм стає дедалі популярнішим у Європі.

Автор: Сергій БІЛИЙ