друкувати


Влада готує значні кадрові ротації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-12-01 01:05:12

Президент Віктор Янукович готує відставку низки голів облдержадміністрацій, повідомило джерело видання Дзеркало тижня в Адміністрації президента.

Так, під загрозою втрати посади опинилися Борис Климчук (Волинська область), Сергій Рижук (Житомирська), Михайло Вишиванюк (Івано-Франківська), Микола Круглов (Миколаївська), Едуард Матвійчук (Одеська), Олександр Удовиченко (Полтавська), Микола Костяк (Херсонська), а також глава Севастопольської міськадміністрації Володимир Яцуба.

Причина невдоволення глави держави даними чиновниками поки до кінця не зрозуміла, відзначило джерело, оскільки до "чорного списку" потрапили навіть керівники областей, де Партія регіонів покращила результати на парламентських виборах. Мова йде про Климчука (Волинська область, +12%) і Вишиванюка (Івано-Франківська, +3%).

У той же час, керівники шести регіонів (Житомирської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Херсонської областей та Севастополя) входять до складу "провалених" на виборах.

У свою чергу з глав регіонів гідними підвищення джерела називають лише прем'єра Криму Анатолія Могильова (на випадок, якщо нинішній міністр МВС Віталій Захарченко все ж піде в АП). Та ще Сергія Ларіна, якого сватають на місце заступника голови АП з регіональної політики Станіслава Скубашевського, обраного народним депутатом.

Джерело: ТСН