друкувати


У Коломиї відкриють Центр першого контакту у рамках розвитку транскордонного бізнесу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-28 05:00:00

У Коломиї відбулася презентація проекту в рамках програми прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна "Створення партнерських центрів Першого Контакту в Україні та їх взаємна співпраця".

В Коломиї такий центр з’явиться вже в серпні наступного року. Його робота спрямована на підтримку малого та середнього підприємництва, а також налагодження зв’язків між сусідніми країнами. Впроваджуватиме проект в Коломиї Асоціація економічного розвитку Коломийщини.

Головна мета проекту – підвищити рівень економічної незалежності жителів транскордонного регіону Словаччини та України шляхом розробки і реалізації спільних бізнес-проектів. Центр першого контакту покликаний мінімалізувати перешкоди які стримують розвиток партнерських відносин між Україною та Словаччиною.

Віталій Галайчук, керівник Асоціації економічного розвитку Коломийщини наголосив, що "Центр першого контакту, який буде створений, буде допомагати підприємцям з Івано-Франківської областіу веденні бізнесу починаючи від реєстрації і до аналітичного супроводу, створення бізнес-планів, до розширення реалізації їх продукції та послуг за кордон. Буде створена велика спільна база Словацьких і українських партнерів. В центрі будуть працювати менеджери які готуватимуть для наших підприємців і продукт – бізнес план, інвестиційний план, який потім можна просувати на ринках європейського союзу".

Центр першого контакту має значно розширити можливості розвитку підприємницької діяльності в Україні та допоможе отримати доступ до нових ринків, адже найбільша перевага центру – це наявність величезної бази даних бізнес структур та пропозицій купівлі-продажу з усієї Словаччини і країн-партнерів проекту. Співпраця українських і словацьких бізнес-структур буде корисна обом сторонам переконані ініціатори проекту.

Керівник проекту з боку Словацької сторони, Любослав Завацки говорить, що створення центру у Коломиї розширить можливості для словацьких бізнесменів на усю Україну. "Щоб дістатися далі регіонів України словакам необхідно мати інформаційну підтримку якраз таких організацій, які працюють в Словаччині – агенства підтримки підприємництва, використовуючи ці можливості ми зрушуємо справу співпраці і будемо намагатися надати певного позитиву у співпраці словацьких і українських підприємців. А у нас є дуже багато бізнесменів, яким Коломийський регіон справді цікавий, просто їм треба надати правову допомогу щоб полегшити їх вступ сюди", – наголосив пан Любослав.

Реалізація даного проекту, дасть змогу отримати представникам бізнесу постійно діючий інструмент залучення інвестицій, а також надійну підтримку у проваджені бізнесу з європейськими партнерами.

Автор: Оксана ОСТРОВСЬКА
Джерело: Коломийські Вісти