друкувати


На Коломийщині добровільно здали 17 одиниць зброї та 360 штук боєприпасів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-27 03:40:19

1 листопада розпочався щорічний профілактичний місячник добровільної здачі зброї. Він триватиме до кінця місяця.

Правоохоронці вкотре акцентують увагу мешканців Коломиї та району, які мають у користуванні зброю або боєприпаси, незареєстровані належним чином в органах внутрішніх справ. З початку проведення місячника добровільно здали в дозвільну службу 17 одиниць зброї: 14 – нарізної армійських зразків, 1 гладкоствольну мисливську рушницю, а також – 2 газових пістолети та 360 штук боєприпасів. Нагадаємо про те, що громадяни, які добровільно здають незареєстровану зброю, звільняються від будь-якої відповідальності.

Позиція правоохоронців полягає насамперед у тому, щоби у власності громадян була виключно зареєстрована зброя, яка зберігатиметься згідно з певними умовами та правилами. В іншому випадку, міліція й надалі здійснюватиме активні заходи з виявлення та вилучення з обігу нелегальної зброї. Мета цієї роботи – запобігти фактам використання вогнепальної зброї у скоєнні злочинів, унеможливити випадки потрапляння цієї зброї в руки осіб з неадекватною поведінкою або які мають злочинні наміри, уберегти громадян, і насамперед дітей, від нещасних випадків, пов’язаних з необережним поводженням зі зброєю.

Також працівники міліції проводять відпрацювання мисливських угідь з метою виявлення порушень правил полювання, використання незареєстрованої мисливської зброї, а також фактів браконьєрства.

Джерело: Коломийський МВ УМВС