друкувати


100 грамів ртуті зібрали з дна річки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-27 11:00:33

Селище міського типу Ворохта тепер відоме не тільки своїми зимовими курортами з трамплінами і гірськолижними базами, а й як населений пункт, де у річці можна майже запросто натрапити на чималу порцію… ртуті.

Принаймні про це свідчить знахідка, зроблена минулої суботи одним з мешканців селища у річці Прут на ділянці, що прилягає до вулиці Лесі Українки смт. Ворохта.

Про свою небезпечну знахідку чоловік негайно зателефонував рятувальникам. Того ж дня на місце виїхала мобільна оперативна група служби цивільного захисту міста Яремчі і… нічого не знайшла: завадила надто каламутна вода. Втім, брехуном пильний ворохтянець все-таки не виявився. Вже наступного дня – в неділю, 25 листопада, яремчанські пожежні таки виявили і зібрали з дна річки аж 100 грамів небезпечного металу.

Наразі органи місцевого самоврядування вирішують питання щодо його утилізації, а міська санепідстанція взяла аналіз проби води з річки Прут, щоб з’ясувати, чи не могла потрапити отрута у водогони розташованих вздовж річки населених пунктів.

Автор: Сергій БІЛИЙ