друкувати


Військові авіатори влаштували журналістам день відкритих дверей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-26 10:15:00

Напередодні дня Збройних Сил України військові авіатори 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації за допомогою Західного регіонального медіа-центру запросили в гості представників прикарпатських мас-медіа.

Протягом одного дня журналістам показали техніко-експлуатаційну частину авіаційної техніки з’єднання, познайомили із спеціалістами, що готують літаки та озброєння до охорони неба. А найбільш відчайдушним навіть дозволили посидіти в кабіні справжнього бойового винищувача.  

- З подивом дізналася, що, крім своєї механічної душі, наші бойові літаки мають ще і голос, - поділилась враженнями журналіст обласного телебачення "Галичина" Юлія Юзьків. - І це не вигаданий, містичний голос, а цілком реальний - справжньої жінки. А ще більшою несподіванкою було познайомитись з цією жінкою, побачити, як вона працює, віддаючи цим небесним красеням свій ніжний жіночий голос.

- Сьогодні я вперше в житті побувала в кабіні справжнього МІГ-29, - розповіла журналіст обласного державного радіо Любов Крайня. - Я і раніше поважала наших авіаторів за їхню складну, відповідальну, небезпечну, але таку потрібну нашій державі роботу - охорону нашого мирного неба. А тепер ще й відчула та побачила, в яких умовах служать пілоти, як готуються до вильоту літаки, яка складна робота проводиться механіками, щоб підготувати винищувачі до виконання ними бойових завдань.

- А я просто почав пишатись тим, що саме у нас знаходиться таке потужне військово-повітряне з’єднання, - сказав оператор телеканалу "1+1" Роман Дутчак. - Ці люди висококласні фахівці своєї справи.

Справді, авіаторам 114-ї Івано-Франківської бригади є чим пишатись. До військового професійного свята вони підходять з гарними показниками. Кількість вильотів за цей рік збільшилась у рази, в стрій введено відремонтовані літаки. Молоді льотчики мають можливість в небі набувати професійності. А техніки частини самовіддано працюють над тим, щоб кількість злетів завжди дорівнювала кількості посадок.

Автор: Підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр МО України