друкувати


У Івано-Франківську вийшла книга про футбол

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-23 11:00:34

Сьогодні в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація антології "Футбол-фест", упорядниками якої стали відомі літератори Василь Бабій та Євген Баран.

До антології увійшли твори письменників Прикарпаття та Тернопільщини. За словами Василя Бабія, автори думали навіть зібратися спільно, щоб зіграти футбольний матч. Такий спортивний поєдинок між письменниками мав пройти у Чорткові, проте поки що матч ще залишається у планах.

Видання книги було заплановане до проведення "Євро 2012", ідея упорядників була в тому, щоб побачити, наскільки письменники люблять футбол.

До антології "Футбол-фест" увійшли твори таких відомих письменників, як Степан Процюк, Євген Баран, Володимир Єшкілєв, Роман Черковський, Петро Сорока, Василь Карп’юк, Богдан Стрільчик та ін.

Голова Івано-Франківського осередку Національної спілки письменників України Євген Баран розповідає: "Весною уже вийшло друком декілька книг українських письменників про футбол. Проте мені хотілося згадати про футбол свого дитинства, про період безтурботності, дитячої віри у те, що усе попереду. І футбол тоді був однією із спроб твоєї дитячої реалізації. Коли ти кидав книги і тікав на пасовисько, щоб до ночі грати із м’ячем. У презентованій сьогодні антології автори подали свої візії про футбол їхнього дитинства і це найкращий результат нашої участі у проекті".

Книга "Футбол-фест" побачила світ за підтримки Івано-Франківської міської ради, і це далеко не поодинокий випадок видання книг за кошти міського бюджету.

"Великий спорт, як і велика література, потребує самозречення і значних зусиль, аматорство тут не пройде. Якщо хтось справді хоче стати спортсменом чи письменником, він має знати, що попереду досить складний шлях", – сказав під час свого виступу відомий письменник Степан Процюк.

Окрім того, на сьогоднішній презентації відбувся показ гумористичного короткометражного фільму, знятого за гуморескою Василя Бабія, про непрості футбольні баталії на селі. Акторами у стрічці виступили відомі музиканти та журналісти Прикарпаття.

Джерело: Івано-Франківська організація Національної спілки письменників України