друкувати


Держтехногенбезпека України: Визначається ступінь готовності Івано-Франківщини до дій за призначенням

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-19 05:00:54

У період із 19 по 28 листопада на Івано-Франківщині проводиться комплексна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки. У приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада за участю представників обласних і регіональних засобів масової інформації.  

Відкриваючи нараду, перший заступник Голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Плавюк представив Голову комісії, членів та закликав усіх присутніх співпрацювати з членами комісії відкрито, нічого не приховуючи. 

Голова Комісії – перший заступник Голови Державної інспекції техногенної безпеки України генерал-майор служби цивільного захисту Іван Кріса – відмітив, що на сьогодні в державі вже виникло 188 надзвичайних ситуацій, з них – 124 – техногенного та 64 – природного характеру. Внаслідок НС загинуло 276 та постраждало 768 осіб. Івано-Франківська область є однією з найбільш техногенно навантажених у державі. Тож, робота комісії буде спрямована не лише на виявлення недоліків, а й на надання практичної допомоги. "Протягом комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки комісія відвідає визначені райони, перевірить готовність сил і підрозділів до дій за призначенням. Результати будуть викладені в довідці, яка направлятиметься в Кабінет Міністрів України. Сподіваюся, – наголосив Іван Кріса, – що завдяки спільним зусиллям ми зможемо покращити стан техногенної безпеки регіону, щоб населення Івано-Франківщини було спокійне за свою безпеку". 
Перевіркою буде охоплена уся територія Прикарпаття. Комісія, до складу якої входять спеціалісти Державної інспекції техногенної безпеки України і Міністерства з надзвичайних ситуацій України, працюватимуть в обласному та районних центрах області: містах Калуші, Коломиї та Галичі; Долинському, Богородчанському і Надвірнянському районах.  

У кінці кожного робочого дня буде проведено підсумкову нараду. Готовність області до протидії пожежам та іншим надзвичайним ситуаціям буде оцінюватися за багатьма критеріями, які у кінцевому результаті мають вилитися у один із трьох висновків: "готова", "обмежено готова" чи "неготова" у сфері цивільного захисту.

Джерело: Прес-служба Держтехногенбезпеки України