друкувати


По всій Україні вишукують підробні ліки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-17 12:12:27

Після того, як на Львівщині виявили виробництво підробних медпрепаратів, майже 5 десятків найменувань пігулок та мікстур вилучають з аптек не лише на заході України, повідомляє ТСН.

У Раді Національної безпеки та оборони українців закликають бути пильними. І за найменшої підозри на фальсифікат - звертатися у лабораторії Державної лікарської служби, де можна провести безкоштовну експертизу.

Під підозрою нині майже 600 найменувань медпрепаратів: слідчі проводять контрольні закупки і трясуть аптеки. Слідчі підозрюють, що фальсифікатори збували підробки у різних областях. По всій країні тривають перевірки.

"Відповідні перевірки були плановими. Тепер, після відкриття кримінальних справ, вони стануть позаплановими. А це означає, що перевірка без попередження може прийти у будь-яку аптеку, до будь-якого підприємця, який проводить відповідну реалізацію", - повідомив заступник секретаря РНБО Нестор Шуфрич.

Масові перевірки відбуваються після того, як на Львівщині виявили 200 тисяч підробок найбільше рекламованих препаратів: від звичайного мезиму та ротокану до енапу та дитячого анаферону.

До тих пір, поки весь фальсифікат не буде виявленим, українцям рекомендують ретельно перевіряти пакування та маркування на етикетках.