друкувати


Науковці та студенти ПНУ співпрацюватимуть з колегами із Тбілісі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-16 03:00:41

Представник Тбіліського державного університету ім. Ілії (Грузія), відомий експерт з економічного розвитку Іраклій Леквінадзе відвідав вчора Прикарпатський університет ім. В.Стефаника.

Науковець провів зустрічі з проректором ПНУ Надією Кобецькою та професорсько-викладацьким складом економічного факультету університету, в ході яких було обговорено майбутню співпрацю між ТДУ ім. Ілії і зокрема його факультетом бізнесу, який представляє пан Леквінадзе, та ПНУ, зокрема, у сфері обміну досвідом, обміну студентами, реалізації спільних наукових та навчальних програм, проведення спільних наукових досліджень, міжнародних конференцій.

Останнім часом, за словами пана Іраклія, бізнес-факультет його університету досяг неабияких результатів у сфері підготовки фахівців-практиків для бізнесової діяльності, налагодив співпрацю з Гарвардським університетом (США) щодо впровадження гарвардських навчальних програм у ТДУ ім. Ілії. Все це говорить, що співпраця з грузинськими колегами має чимало привабливих моментів для науковців та студентів Прикарпатського національного університету.

Як стверджує Надія Кобецька, наразі мала місце лише перша ознайомча зустріч з представниками Тбіліського університету, в ході якої було окреслено основні моменти майбутнього співробітництва. Надалі намічені віхи увійдуть до проекту рамкової угоди між двома навчальними закладами, підписати яку планується вже до кінця цього року.

Автор: Сергій БІЛИЙ