друкувати


Івано-франківці знову танцюватимуть по-українськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-11-13 02:15:04

Другий сезон танцювального проекту "Затанцюй по-українськи" стартує сьогодні в місті Івано-Франківську. Про вчора під час спеціальної прес-конференції розповіли організатори проекту голова Івано-Франківського молодіжного міськвиконкокому Ірина Рабарська, координатор проекту Андрій Процик та хореограф Олена Замрій.

Проект являє собою серію безкоштовних майстер-класів, в ході яких будь-хто бажаючий зможе отримати базові знання та навички виконання найвідоміших у Галичині народних танців – таких, як: полька, гуцулка, коломийка, канада, голубка тощо.

"Ідея проведення проекту виникла в минулому році, – говорить Андрій Процик, – і цьогоріч ми вже матимемо другий його сезон. Зараз дуже популярними стали різного роду танцювальні телепроекти, проте вони не пов’язані з українськими танцями – тим, що найближчим для українців".

Зі слів координатора проекту, показовими в даному сенсі є українські весілля, де чимало молодих людей не танцюють тільки тому, що не вміють танцювати рідні українські польку чи голубку. І тільки під кінець, після суттєвого алкогольного допінгу молодь долучається до танцю. Натомість проект "Затанцюй по-українськи" має на меті зробити так, щоб молодь танцювала і без чарки.

Зі слів хореографа Олени Замрій, організатори проекту намагались зробити майстер-класи максимально доступними для усіх людей і при цьому радісними і веселими, тому відповідним чином будували хореографію, підбирали танці.

Торік проект збирав на танс-полідо 70 поціновувачів українського танцю. Цьогоріч автори проекту ланують зібрати не меншу кількість бажаючих взяти участь. Перший майстер-клас стартує вже сьогодні, 13 листопада о 18.00 годині в холі Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

Автор: Сергій БІЛИЙ